ARTNOUVA Çağdaş Sanat Fuarı başladı

ARTNOUVA Çağdaş Sanat Fuarı başladı

ANKARA – ARTNOUVA Çağdaş Sanat Fuarı, Ankara’da ATO Congresium’da başladı.

ATİS Fuarcılık tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ARTNOUVA Çağdaş Sanat Fuarı dün akşam yapılan açılış töreni ve Musa Göçmen Senfoni Orkestrası konseri ile kapılarını açtı.

ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, yaptığı açıklamada fuarla farklı sanat disiplinlerinin zengin dinamiklerini bir platformda buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

ARTNOUVA Çağdaş Sanat Fuarının, doğanın zarafetini ve sanatsal yaratıcılığı bir araya getiren “Art Nouveau” akımından esinlenerek hayat bulduğunu anlatan Aygül, “ARTNOUVA ile mimarlar, iç mimarlar, kent planlayıcıları ve sanatçılar arasında diyalog kurup sinerji oluşturabileceğimiz bir mekan, bir organizma oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Aygül, Art Nouveau akımının özellikle mimarlık, grafik tasarım, resim, heykel ve dekoratif sanatlarda Cumhuriyet dönemi yapılarında kendini gösterdiğini anımsatan Aygül, “Başkent’in kimliğine ve silüetine yakışan bu yapıların yok olmaya yüz tuttu. Bizler Ankara’nın köklü sanat geçmişinin izlerine sahip çıkması ve güzel kent olarak anılması için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilgin Aygül, bu düşünceden hareketle ARTNOUVA’yı TMMOB Mimarlar Odası, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) ve TÜSGAD’ın destekleriyle hayata geçirdiklerini kaydetti.

Mekan ve kent projelerinin mimarlar ile birlikte ele alınması gerektiğine dikkati çeken Aygül, bu kapsamda fuarda Ulusal Mimari Yarışması sonuçlarının sergileneceği ve mimari yayınların da yer alacağı bölümlere yer verdiklerini belirtti.

Aygül, Türkiye ve başkent Ankara’ya kazandırdığı yapıtlarla Birinci Ulusal Mimarlık Dönemi’nin öncüleri arasında yer alan Mimar Kemalettin’in sanatsal mirasını bir sergiyle ARTNOUVA’da ziyaretçilerle buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

 

– Fuarda Rusya’dan 60 sanatçı yer alıyor

Fuara 30 ülkeden 100’e yakın galeri çatısı altında 1000’in üzerinde sanatçının sanatçı katılıyor.

Rusyalı sanatçıların büyük ilgi gösterdiği ve 60 kişiyle katılım sağladığı fuarda Rus Devlet Müzesi, Rus Ressamlar Birliği, Başkurdistan Ressamlar Birliği, Tataristan Ressamlar Birliği, Beyaz Rusya Ressamlar Birliği’nden sanatçılarda eserleriyle yer alıyor.

ATİS Fuarcılığın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği ve bu yıl üçüncüsü yapılan FreshAnkara Çağdaş Sanat Sergisinde Seçici Kurul tarafından belirlenen 10 genç yeteneğin, ikişer eseri de yine fuarda yerini alacak.

Sanatın dinamiklerinin ele alınacağı fuarda ayrıca kent, mekan, sanat, koleksiyonerlik ve sanatın güncel başlıklarını içeren 22 söyleşi, atölye çalışmaları ve müzik dinletileri yapılacak.

Fuara giriş ücreti yetişkinlere 200 TL, öğrenciler için 100 TL olarak belirlendi. Ankara dışından gelen Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ise etkinlikleri ücretsiz olarak izleyebilecek.

Fuar 20 Ekim Pazar günü akşamı sona erecek.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.