Keçiören Etlik Halk Eğitimi Merkezi “Tokat Tahta Baskısı” standı büyük ilgi gördü

Keçiören Etlik Halk Eğitimi Merkezi “Tokat Tahta Baskısı” standı büyük ilgi gördü

ANKARA – Ankara Keçiören Etlik Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından ATO Congresium’da açılan stantta yapılan çantalar üzerinde yapılan geleneksel Tokat tahta baskısı çocuklardan yoğun ilgi gördü.

ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Yüzyüze Çocuk Atölyeleri’ne kamu ve özel sektörden birçok firma katıldı.

Etlik Halk Eğitimi Merkezi’nde (HEM) 28 yıldır el sanatları ile uğraşan Pembe Şahin, AA muhabirine, bez çantalara yaptıkları Tokat tahta baskısının çocuklarından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Çocuklarını ilgisinin kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Şahin, “Bizde Kültür Yolu Festivali’nde yer alarak el emeği göz nuru sanatlarımızı göstermek istedik. Standımızda çocuklarımıza ve isteyen yetişkenlere geleneksel tokat baskısını uygulamalı öğretiyoruz. Çocuklarımız için çantalar diktik, el basması kalıplarımızı getirdik. Çocuklarımızla birlikte baskılarımızı çanta üzerine yaparak çantaları da çocuklarımıza hediye ettik. Özellikle 3-16 yaş grubu çocuklarımız çok sevdi, büyük ilgi gösterdi. Etlik Halk Merkezi olarak bizlerde çok eğlendik” ifadelerini kullandı.

Keçiören Etlik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muzaffer Canbulut ise fuarda yer aldıkları için mutlu olduklarını belirterek organizasyonda emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.